10 Laman Terbaik untuk memuat turun Buku Percuma pada tahun 2020

10 Laman Terbaik untuk memuat turun Buku Percuma pada tahun 2020

Terdapat banyak laman web yang terdapat di internet yang menawarkan ebook percuma. Dalam artikel ini, kami telah menyenaraikan beberapa laman web terbaik untuk memuat turun buku percuma pada tahun 2020.

Membaca bermanfaat, dan setiap orang harus membaca sesuatu setiap hari. Membaca buku bukan sahaja dapat meningkatkan Bahasa Inggeris anda, tetapi juga merangsang imaginasi dan kreativiti anda. Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, teknologi telah berkembang, dan membaca buku tidak menjadi lebih senang dan senang.

Pada tahun 2020, kita sekarang dapat membaca buku di telefon bimbit, komputer, Kindle, dll. Bukan hanya itu, tetapi banyak buku juga tersedia dalam format PDF. Setakat ini, terdapat banyak laman web yang terdapat di web yang menawarkan buku percuma. Anda boleh memuat turun buku-buku tersebut tanpa menghabiskan apa-apa.

10 Laman Terbaik untuk memuat turun Buku Percuma pada tahun 2020

Oleh itu, dalam artikel ini, kami telah memutuskan untuk berkongsi senarai laman web terbaik untuk membaca dan memuat turun buku percuma. Ini adalah laman web terbaik dengan buku percuma yang merangkumi pelbagai subjek seperti Novel Romantik, Buku Bantuan Diri, manual teknologi, dll.

1. Buku Komputer Percuma

Buku Komputer PercumaBuku Komputer Percuma

Sekiranya anda mencari laman web yang mempunyai banyak koleksi buku komputer, maka anda perlu melayari laman web Buku Komputer Percuma. Di laman web ini, anda akan dapati buku percuma yang merangkumi mata pelajaran seperti bahasa Pengaturcaraan, sains komputer, Java, Rangkaian, dll.

2. Pengarang

Authorama Pengarang

Ini adalah laman web terbaik dalam senarai dari mana anda boleh memuat turun buku berkualiti tinggi. Perkara yang baik ialah Authorama mempunyai koleksi buku terpilih yang bagus yang boleh anda baca terus di penyemak imbas. Semua buku itu tersedia di bawah domain awam, yang bermaksud buku ini bebas untuk dibaca dan diedarkan.

3. Buka Perpustakaan

Buka PerpustakaanBuka Perpustakaan

Perpustakaan Terbuka mempunyai banyak koleksi buku percuma yang merangkumi setiap kategori yang dapat difikirkan. Buku-buku yang tersedia di Perpustakaan Terbuka dimuat dalam format yang berbeza seperti PDF, MOBI, EPUB, dan lain-lain. Laman web ini juga mempunyai pilihan carian lanjutan yang membolehkan anda mencari e-buku melalui pengarang atau tajuk.

4. Projek Gutenberg

Projek GutenbergProjek Gutenberg

Nah, ini adalah salah satu sumber eBuku percuma dan tertua di internet. Terdapat lebih daripada 70,000+ buku yang boleh dimuat turun di laman web ini yang merangkumi pelbagai subjek. Ini membolehkan anda memuat turun buku dalam format yang berbeza seperti EPUB, MOBI Kindle, HTML, dan format teks.

5. Bookboon

BookboonBookboon

Sekiranya anda mencari laman web yang menawarkan Buku dalam format PDF, maka Bookboon mungkin merupakan laman web terbaik untuk anda. Antara muka pengguna laman web ini memisahkan buku dalam pelbagai kategori. Ini adalah salah satu syarikat penerbitan dalam talian terbesar di dunia eBuku, dengan lebih daripada 50 juta buku tersedia dalam format PDF.

6. Baca Cetakan

Baca CetakanBaca Cetakan

Ini adalah satu lagi laman web terbaik dalam senarai, yang meletakkan ribuan buku dalam talian di hujung jari anda. Laman web ini membolehkan anda mengawasi apa yang telah anda baca dan apa yang anda ingin baca pada masa akan datang. Selain daripada itu, laman web ini juga menunjukkan cadangan berdasarkan bacaan anda yang lalu.

7. Questia

Questia Questia

Walaupun tidak begitu popular, Questia masih merupakan laman web terbaik untuk dikunjungi. Laman web ini telah berakhir 5, 000 + buku percuma untuk penyelidik dan pustakawan. Namun, berbanding dengan laman web lain, Questia mempunyai koleksi kecil. Juga, beberapa fitur Questia hanya ditujukan untuk pelanggan berbayar.

8. Buku suapan

Buku Umpan Buku suapan

Ini adalah satu lagi laman web terbaik dalam senarai yang mempunyai lebih daripada 10,000+ ebook dalam pangkalan data. Tidak seperti semua laman web lain, Buku Umpan juga meminta anda mendaftar untuk memuat turun buku yang tersedia di bawah domain awam. Di laman web ini, anda akan menemui buku dari pelbagai bahagian seperti Novel Misteri, Aksi, Fantasi, Buku Akademik, dll.

9. Kindle Kedai (Amazon)

Kindle  Kedai (Amazon)Kindle Kedai (Amazon)

Baiklah Kindle Store adalah kedai e-commerce ebook dalam talian yang dikendalikan oleh Amazon. Semua buku terdapat di Kindle kedai boleh diakses melalui Amazon Kindle Aplikasi. Ini adalah perkhidmatan berasaskan langganan di mana anda perlu membayar yuran bulanan untuk mengaksesnya 1.5 juta buku. Sekiranya kita membincangkan kandungannya, perkhidmatan ini mempunyai buku-buku pengarang terkenal seperti Ruskin Bond, Chetan Bhagat, Amish, Jeffrey Archer, dll.

10. Perkongsian Slaid

SlideShare Perkongsian Slaid

Nah, ini adalah laman web terbaik dalam senarai yang terdiri daripada buku percuma dan berbayar. Ini pada dasarnya adalah forum yang menjadi platform bagi pengguna untuk mempamerkan persembahan digital mereka mengenai apa sahaja topik. Di laman web ini, anda akan menemui buku dan dokumen dalam format PDF. Sebilangan besar buku tersedia secara percuma. Walau bagaimanapun, anda perlu membuat akaun untuk memuat turun buku percuma.

Jadi, ini adalah sepuluh laman web terbaik untuk memuat turun buku percuma pada tahun 2020. Saya harap artikel ini membantu anda! Kongsikan juga dengan rakan anda.