Portfolio Adobe na urządzenia inteligentne właśnie otrzymało w tym tygodniu kolejną nowość, ponieważ firma prezentuje nową aplikację Photoshop Camera zaraz po publicznym wydaniu Photoshopa na iPada. Obsługiwane przez firmę Sensei AI, pomaga natychmiast rozpoznać obiekt na zdjęciu.

Następnie przedstawia zalecenia i stosuje efekty na tym zdjęciu w zależności od rodzaju zdjęcia, które Sensei może wykryć, takie jak portrety, krajobrazy, selfie i zdjęcia żywności. Program Photoshop Camera jest również w stanie zrozumieć techniczny aspekt zdjęcia, taki jak zakres dynamiczny, tonalność, rodzaj sceny i regiony twarzy, co pozwala mu automatycznie wprowadzać na nim złożone korekty.

W programie Photoshop Camera dostępne są także wyselekcjonowane obiektywy artystów i autorów. To prawie pokazało, że chociaż aplikacja ma DNA Photoshopa i jest wypełniona ramą AI Adobe, wydaje się, że ta aplikacja jest przeznaczona do mediów społecznościowych.

Jednym z pierwszych artystów, którzy zaprezentowali własne obiektywy do Photoshopa, jest nastoletnia piosenkarka Billie Eilish, która nie tylko ostatnio przebija listy przebojów muzycznych, ale także odcisnęła piętno na scenie kreatywnej dzięki interesującemu stylowi sztuki i stylowi mody.

Adobe ogłasza program Photoshop Camera: Powered by AI, stworzony dla mediów społecznościowych 1

Według Adobe, Photoshop Camera będzie dostępny za darmo na Androida i iOS w przyszłym roku. Możesz jednak zarejestrować się, aby dołączyć publiczny program podglądu na stronie Adobe jeśli chcesz wcześniej przetestować aplikację.

(Źródło: Cegła suszona na słońcu.)