Cara Berkongsi Skrin iPhone atau iPad pada Zum

Zum sahaja mengeluarkan keputusan suku terbaik dalam sejarah syarikat dengan petunjuk yang kuat untuk suku seterusnya. Kami telah melihat Microsoft dan Google menargetkan Zoom dengan penawaran panggilan video mereka seperti Microsoft Teams dan Google Meet. Masih Zoom tetap memiliki fitur seperti perkongsian layar Papan Tulis yang kaya, kemudahan penggunaan, kemampuan untuk berkongsi layar iPhone atau iPad di Zoom menggunakan AirPlay on Windows dan Mac.

Kongsi skrin Telefon i zoom

Semasa panggilan video berkumpulan, pentadbir mungkin ingin menunjukkan layar, fail, slaid PowerPoint, dll. Menggunakan perkongsian skrin. Ini menjadikan keseluruhan perbualan tidak mudah. Anda juga boleh berkongsi skrin iPhone dan iPad secara langsung ke Zum panggilan video.

Ciri ini boleh berguna ketika anda ingin mempamerkan sesuatu di skrin iPhone atau iPad kepada peserta Zoom. Saya ingin menunjukkan kepada ayah saya beberapa pilihan untuk menukar pada iPhone untuk menyelesaikan masalah ini. Saya menggunakan perkongsian skrin iPhone pada Zoom dan menunjukkan kepadanya cara mengatur semula iPhone untuk menyelesaikan masalahnya. Itulah salah satu kes penggunaan perkongsian skrin iPhone / iPad di Zoom.

Dalam catatan ini, saya akan membimbing anda mengenai cara berkongsi skrin iPhone atau iPad pada mesyuarat Zoom. Mari kita mulakan.

Kongsi Skrin iPhone / iPad pada Zum

Terdapat dua cara untuk mencerminkan paparan iPhone atau iPad ke Zoom. Gunakan kabel USB atau pilih pilihan Wireless AirPlay. Ikuti langkah di bawah.

Langkah 1: Buka aplikasi Zoom pada Mac atau Windows.

Langkah 2: Ketik ‘Mesyuarat Baru’ untuk memulakan panggilan Zum baru.

Mesyuarat baru

Langkah 3: Sertai mesyuarat menggunakan audio komputer untuk mengaktifkan audio semasa panggilan video kumpulan.

Langkah 4: Jemput hadirin dan ketuk pilihan Share Screen di bahagian bawah atau gunakan pintasan papan kekunci Shift + Command + S untuk Mac atau Shift + Ctrl + S Windows untuk membuka menu bahagian skrin.

Kongsi skrin

Bercakap mengenai pintasan papan kekunci, baca catatan khusus kami pada pintasan papan kekunci Zoom untuk Windows dan Mac.

Langkah 5: Navigasi ke Skrin Kongsi> Asas dan pilih iPhone / iPad melalui AirPlay atau iPhone / iPad melalui kabel.

Walaupun kabel USB boleh dipercayai, tanpa wayar pada sambungan internet yang perlahan mungkin mempunyai beberapa kekurangan. Juga, kabel yang longgar atau rosak mungkin mengganggu pengalaman perkongsian skrin.

Langkah 6: Ketuk iPhone / iPad melalui AirPlay dan aplikasi Zoom akan memuat turun plugin yang diperlukan untuk mengaktifkan perkhidmatan AirPlay.

I Phonei Pad melalui Air Play

Langkah 7: Ketik butang Kongsi di bawah dan kembali ke iPhone / iPad anda.

Langkah 8: Pada iPhone / iPad anda, leret ke bawah dari sudut kanan atas untuk membuka Pusat Kawalan.

Langkah 9: Dari Pusat Kawalan, ketik lama pada pilihan Pencerminan Skrin.

Cermin skrin di pusat kawalan
Pilihan pencerminan skrin

Langkah 10: Ia akan memaparkan ‘Zoom – Nama komputer riba’. Ketuk di atasnya dan ia akan mula mengalirkan paparan iPhone langsung ke aplikasi Zoom di Mac /Windows.

Kongsi skrin Telefon i

Anda boleh mengikuti langkah yang sama di iPad untuk berkongsi skrin iPad dengan peserta Zoom.

Skrin I Pad pada zoom

Inilah cara kami menggunakannya di kalangan ahli pasukan. Selalunya, saya berkongsi skrin iPhone / iPad menggunakan AirPlay dan menunjukkan gambar tersuai atau sesuatu yang ganjil yang saya dapati. Ia jauh lebih baik daripada rakaman skrin dan kemudian membagikannya melalui aplikasi pengurusan projek. Fungsi ini juga menjadikan keseluruhan mesyuarat lancar dan lancar.

Anotasi Perkongsian Skrin

Ciri perkongsian skrin iPhone / iPad membolehkan anda melakukan lebih banyak perkara. Anda boleh memberi penjelasan pada paparan iPhone / iPad untuk persembahan yang lebih baik. Dari bar alat di atas, ketik pada Catatan untuk membuka menu penyuntingan. Menjadi lebih mudah bagi penyampai untuk mempamerkan sesuatu.

Cabutan: Menu undian terdiri daripada banyak bentuk untuk anda pilih. Anda boleh menggunakan anak panah, bulatan, segi empat tepat, dan alat lain dari menu gambar untuk memberi penjelasan pada skrin iPhone.

Skrin telefon bimbit saya

Menu Teks dan Format: Zum membolehkan anda menambahkan teks pada skrin iPhone / iPad. Anda juga boleh mengubah warna teks, ukuran, menambahkan kesan tebal atau miring padanya.

Selain itu, anda boleh menggunakan pilihan buat asal, buat semula, dan jelas untuk membuat perubahan. Butang simpan mesti dimiliki oleh semua orang. Setelah bertukar pendapat dengan ahli pasukan, anda harus menyimpan skrin semasa ke PC. Anda boleh tekan save untuk menyimpan skrin semasa sebagai gambar ke folder Zoom pada peranti.

Lumpuhkan anotasi

Syukurlah, Zoom juga menawarkan beberapa pilihan keselamatan. Semasa panggilan video langsung, anda boleh mengetuk butang Keselamatan di bahagian atas tetingkap bahagian skrin dan melumpuhkan Anotasi pada Kandungan Dikongsi dari Benarkan Peserta ke menu. Ini akan menghalang ahli lain daripada memberi penjelasan pada skrin bersama di Zoom.

Kongsi Skrin pada Zum

Ketika berbicara dengan Screen Sharing, Zoom telah mendahului Microsoft Teams, Google Meet, dan lain-lain. Saya suka bagaimana Zoom membenarkan fleksibiliti untuk berkongsi skrin menggunakan pelbagai pilihan seperti Dropbox, OneDrive, Box, kamera kedua, fail dan banyak lagi.

Seterusnya:
Ingin menguasai perisian Zoom? Baca catatan di bawah untuk mengetahui petua dan trik Zoom teratas.