Cara Memaksa 90Hz di setiap aplikasi di Realme X2 Pro

Dalam tutorial ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara memaksa 90Hz di setiap aplikasi di Realme X2 Pro. Dilancarkan pada akhir tahun lalu, peranti ini mempunyai beberapa ciri yang cukup mengagumkan. Sebagai tambahan, ia mempunyai chipset Qualcomm SM8150 Snapdragon 855+ octa-core di bawah tudung, dengan Adreno 640. Tambahan pula, ia hadir dalam tiga varian berbeza, yakni RAM 64GB / 6GB, RAM 128GB / 8GB, dan RAM 256GB / 12GB. Persediaan quad-kamera yang terdiri daripada 64MP + 13MP + 8MP + 2MP juga berjaya mengklik lebih banyak daripada gambar yang layak. Begitu juga, terdapat kamera selfie depan 16MP yang sama hebatnya. Semua ciri ini disokong oleh bateri 4000mAh yang menyokong pengecasan pantas 50W juga. Lebih-lebih lagi, yang 6.5- Skrin inci mempunyai kadar penyegaran 90hz. Namun, anda tidak boleh mengaktifkannya sama untuk setiap aplikasi, dalam bentuknya yang murni.

Tetapi berkat sifat sumber terbuka Android, selalu ada cara yang berguna. Dalam panduan ini, kami akan menggunakan tweak seperti itu, Hari ini kami akan menunjukkan kepada anda cara memaksa 90Hz di setiap aplikasi pada peranti Realme X2 Pro anda. Terdapat kod asas yang tertinggal di firmware peranti yang akan kita gunakan dalam tutorial ini. Tetapi sebelum kita melakukannya, ada beberapa prasyarat yang perlu diingat. Sila baca bahagian keperluan dan pastikan peranti anda memenuhi syarat semua perkara yang disebutkan. Ikutlah.

Cara Memaksa 90Hz di setiap aplikasi di Realme X2 Pro

Pertama dan terpenting, kerana kami membuat perubahan pada fail sistem (perkhidmatan Android yang disebut SurfaceFlinger), anda memerlukan hak pentadbiran. Dengan kata lain, peranti anda harus di-root. Kami sudah mempunyai panduan terperinci mengenai cara membasmi Realme X2 Pro, merujuknya. Setelah selesai, teruskan dengan langkah di bawah. Selanjutnya, kita harus melaksanakan perintah ADB. Anda boleh melakukan perkara yang sama dari PC atau telefon bimbit anda sendiri. Selain itu, terdapat dua kaedah lain yang sesuai untuk anda. Lihat keempat-empat kaedah ini dan teruskan dengan kaedah yang paling berguna dan senang anda laksanakan.

Aplikasi ujian 90hzUjian 90Hz pada penyemak imbas Samsung, Firefox dan Edge

Kaedah 1: Melaksanakan Perintah ADB melalui PC

 1. Muat turun dan pasang ADB dan Platform Tools pada PC anda.
 2. Dayakan USB Debugging pada peranti anda yang di-rooting. Untuk melakukannya, pergi ke Tetapan> Perihal Telefon> Ketuk Nombor Binaan 7 berulang kali, kembali ke Tetapan> Sistem> Lanjutan> Pilihan Pembangun> Penyahpepijatan USB.
  USB-Debugging-realme-x2-pro
 3. Pergi ke folder platform-tool, ketik CMD dan tekan Enter. Ini harus melancarkan Command Prompt.
 4. Sekarang sambungkan peranti anda ke PC melalui kabel USB.
 5. Masukkan arahan di bawah di tetingkap CMD:
  su -c service call SurfaceFlinger 1035 i32 0
 6. Iaitu ia. Sekarang mari kita lihat bagaimana perkara yang sama dapat dilakukan melalui telefon bimbit itu sendiri.

Kaedah 2: Jalankan Perintah 90Hz pada Realme X2 Pro itu sendiri

 1. Muat turun dan pasang aplikasi emulator terminal pada peranti anda yang di-root. Terdapat banyak aplikasi seperti itu, termasuk yang telah kami sebutkan di bawah:
  Cara Memaksa 90Hz di setiap aplikasi di Realme X2 Pro 1
 2. Lancarkan aplikasi dan anda akan melihat Magisk Prompt, tekan butang Allow / Grant.
 3. Sekarang salin-tampal arahan di bawah di tetingkap:
  su -c service call SurfaceFlinger 1035 i32 0
 4. Itu sahaja. Mari kita lihat cara lain untuk melakukannya.

Kaedah 3: Melalui APK

Anda juga boleh mencuba APK yang dilampirkan di bawah ini (terima kasih kepada ahli kanan XDA ). Ia juga harus mengaktifkan 90Hz untuk semua aplikasi pihak ketiga pada peranti Realme X2 Pro anda. Hanya muat turun dan pasang aplikasinya dan beri Magisk kebenaran yang diperlukan. Tetapi aplikasi ini mungkin hanya berfungsi pada Realme UI stok. Mengenai ROM khusus, rujuk kaedah seterusnya.

Kaedah 4: Pada ROM GSI

Sekiranya anda menggunakan AOSP Project Treble GSI khas phhusson pada peranti Realme X2 Pro anda, maka anda tidak perlu melakukan langkah-langkah yang disebutkan di atas. Ciri ini dibakar tepat di dalam ROM itu sendiri. Cukup pergi ke pilihan Pelbagai Tetapan dan aktifkan Force FPS.

Oleh itu, kami menyimpulkan panduan bagaimana mengaktifkan 90Hz pada semua aplikasi pada peranti Realme X2 Pro. Kami telah berkongsi empat kaedah yang berbeza untuk yang sama. Beritahu kami dalam komen kaedah mana yang akhirnya anda gunakan. Selesaikan, berikut adalah beberapa Petua dan Trik iPhone, petua dan trik PC, serta Petua dan Trik Android yang harus anda periksa juga.