Dodaj osoby do grupy WhatsApp bez zapisywania w kontaktach

Funkcja czatu grupowego w WhatsApp pozwala ludziom udostępniać zdjęcia, filmy i informacje rodzinie, znajomym i innym osobom. Poniżej znajdują się kroki, aby dodać osoby do grupy WhatsApp bez zapisywania w kontaktach.

Dodaj osoby do grupy WhatsApp bez zapisywania w kontaktach

Podczas tworzenia grupy WhatsApp pojawi się monit o dodanie członków do grupy, wybierając osoby, które są już na liście kontaktów.

Jeśli spróbujesz później dodać osoby (po utworzeniu grupy), WhatsApp nadal przeniesie Cię do listy kontaktów w telefonie.

Ta domyślna metoda dodawania osób do grupy WhatsApp nie jest odpowiednia, jeśli osoby, które chcesz dodać do grupy WhatsApp, nie są dostępne na Twojej liście kontaktów.

W takim przypadku administratorzy grupy będą musieli najpierw dodać osoby do swojej listy kontaktów, zanim będą mogli dodać je do grupy WhatsApp.

Na szczęście można dodawać osoby do grupy WhatsApp bez zapisywania ich w Kontaktach, a można to osiągnąć, wysyłając link z zaproszeniem do dołączenia do grupy WhatsApp.

1. Dodaj osoby do grupy WhatsApp bez zapisywania w kontaktach

Upewnij się, że masz prawa administratora do WhatsApp Group i wykonaj poniższe czynności, aby dodać osoby do grupy WhatsApp bez zapisywania kontaktów.

1. Upewnij się, że jesteś na Czaty w WhatsApp i dotknij Grupa WhatsApp.

Otwórz grupę WhatsApp

2. Po wejściu do grupy WhatsApp dotknij ikona menu z trzema kropkami i dotknij Informacje o grupie opcja w menu rozwijanym.

Otwórz informacje o grupie WhatsApp

3. Na ekranie Informacje o grupie przewiń w dół i dotknij Zaproś przez link opcja

Zaproś przez opcję łącza w grupie WhatsApp

4. Na następnym ekranie zobaczysz link z zaproszeniem do grupy WhatsApp i komunikat „Każdy, kto ma WhatsApp, może skorzystać z tego linku, aby dołączyć do tej grupy. Dziel się nim tylko z osobami, którym ufasz ”.

Pod wiadomością zobaczysz opcje Kopiuj, Udostępnij i odwołaj link – Stuknij w Udostępnij link opcja

Udostępnij opcję Link do grupy w WhatsApp

5. W wyświetlonym menu udostępniania zobaczysz różne opcje wysyłania linku do grupy WhatsApp.

WhatsApp Udostępnij Zaproś Opcje linku

Możesz wysłać link za pomocą Gmaila, SMS-a, Skype i różne inne środki.

Każdy na WhatsApp będzie mógł dołączyć do grupy za pomocą linku Zaproś i nie zostanie dodany do Twojej listy kontaktów.

Odwołaj link do zaproszenia grupy WhatsApp

Wadą dodawania osób do WhatsApp za pomocą Share Link jest możliwość dołączenia nieznanych lub niepożądanych osób do Twojej grupy WhatsApp.

Jeśli tak się stanie, możesz wykonać poniższe kroki, aby odwołać WhatsApp Group Invite Link i zastąpić go nowym Link WhatsApp Group Invite.

1. Otwórz Grupa WhatsApp > dotknij ikona menu z trzema kropkami i dotknij Informacje o grupie opcja w menu rozwijanym.

Otwórz informacje o grupie WhatsApp

2. Na ekranie Informacje o grupie przewiń w dół i dotknij Zaproś przez link opcja

Zaproś przez opcję łącza w WhatsApp

3. Na następnym ekranie przewiń w dół i dotknij Odwołaj link opcja

Odwołaj opcję linku do zaproszenia grupy w WhatsApp

4. W wyskakującym okienku potwierdzenia dotknij Odwołaj link opcja

Odwołaj link do zaproszenia grupy WhatsApp

5. W następnym okienku dotknij Okej.

Odwołanie linku do zaproszenia grupy WhatsApp

Jak widać na powyższym obrazku, WhatsApp odwołał poprzedni link Group Invite Link i zastąpił go nowym.

Po odwołaniu linku będziesz musiał ręcznie usunąć nieznane lub niepożądane osoby ze swojej grupy WhatsApp.