Fortnite boleh menjadi “metaverse pertama yang boleh dipercayai,” menurut bos pemasaran Lego

Seorang bos pemasaran dari Lego Ventures baru-baru ini mengesahkannya Fortnite boleh menjadi “metaverse pertama yang boleh dipercayai” industri permainan.

Berita itu datang dari laporan yang diterbitkan oleh gamesindustry.biz. Menurut laporan itu, ketua penciptaan dan pemasaran nilai Lego Ventures Robert Lowe menganggap kesan dan pengaruh kekal Fortnite untuk menunjukkan potensi permainan untuk menjadi “metaverse pertama yang boleh dipercayai.”

Laporan itu juga mengesahkan bahawa konsep metaverse dalam landskap media digital adalah tempat menarik yang sangat ingin diterokai oleh Lego Ventures.

“Kita lihat Fortnite mengambil langkah yang cukup baik untuk membuat metaverse pertama yang boleh dipercayai, di mana orang boleh bermain dan menonton, berkongsi dan bersosial bersama, ”kata Lowe di gamesindustry.biz Investment Summit Online minggu lalu.

“Akan ada yang lain, dan idea ini tentang platform sosial hibrid, platform permainan, platform kreatif, adalah sesuatu yang sangat kami minati untuk terlibat melalui pelaburan, melalui perkongsian.”

Anda boleh menonton Sidang Kemuncak Pelaburanindustry.biz penuh dalam talian dalam video yang disertakan di bawah.

Berita ini sangat menarik apabila dipertimbangkan dari segi apa yang pada awalnya jenama Lego Ventures ditubuhkan untuk dicapai – iaitu permainan Lego yang tidak menampilkan Lego.

Langgan buletin VG247
Dapatkan semua bit terbaik VG247 yang dihantar ke peti masuk anda setiap hari Jumaat!

“Kami sedang menyiasat idea-idea mengenai kreativiti dan bermain, tetapi bukan yang berfokus pada batu bata,” kata Lowe pada Sidang Kemuncak Pelaburan.

“Kami merasakan bahawa, berpotensi, bekerja dengan dan melabur dalam syarikat di luar Lego boleh menjadi kaedah terbaik untuk mencari sistem digital masa depan yang sedang dimainkan … daripada membina dalaman, yang telah kami cuba lakukan pada masa lalu dan tidak berjaya. “

Itu tidak bermakna Lego benar-benar meninggalkan akarnya – seperti yang kami laporkan pada awal bulan lalu, nampaknya Lego Star Wars: The Skywalker Saga dijadualkan dilancarkan pada bulan Oktober ini. Sementara itu Lego Batman 3: Beyond Gotham baru-baru ini ditambahkan ke senarai tajuk yang tersedia untuk dimainkan dalam pratonton Microsoft Project xCloud.

Awasi YouTube’);
jQuery (yt_video_wrapper) .hapus ();
};
});
}
}
});
}