iPhone 12 Boleh Menghadapi Kelewatan Berkemungkinan Pembekal Utama Gagal Menguji Ujian Kualiti OLED

Sebahagian besarnya, Samsung membekalkan panel OLED dengan banyak Apple untuk digunakan di iPhone mereka. Namun, untuk mengurangkan pergantungan mereka pada Samsung, Apple dikatakan bekerjasama dengan pembekal lain, seperti BOE yang pada masa lalu telah menyampaikan LCD ke syarikat Cupertino untuk pelbagai Apple-Produk Berkaitan.

Walau bagaimanapun, BOE dikatakan juga ingin beralih ke penyediaan OLED, tetapi nampaknya mereka tidak akan memulai dengan baik. Menurut laporan dari penerbitan Korea DDaily, mereka mendakwa bahawa BOE telah “gagal” penghantaran panel OLED pertama mereka ke Apple kerana mereka dilaporkan gagal dalam ujian kawalan kualiti.

Pada ketika ini, tidak jelas kapan ini berlaku dan bagaimana ia berpotensi mempengaruhi masa pelancaran iPhone 12. Kami telah mendengar bahawa iPhone 12 boleh ditangguhkan tahun ini hingga Oktober atau November, tetapi kami tidak pasti apakah ini boleh menjadi sebab mengapa atau jika ia berkaitan dengan perkara lain.

Terdapat laporan bahawa Apple telah bekerjasama dengan BOE dan menguji panel OLED syarikat sejak sekurang-kurangnya Ogos tahun lalu, jadi kemungkinan masalah ini mungkin terjadi lebih awal dan mungkin mempengaruhi pelancaran iPhone 12, tetapi bagaimanapun juga kerana tidak ada pengesahan dari BOE atau Apple, ambil dengan sebutir garam.

Difailkan dalam. Baca lebih lanjut mengenai dan. Sumber: makrum