Jak się dowiedzieć, czy ktoś dodał Cię z powrotem na Snapchacie

Nawet po kontrowersyjnym przeprojektowaniu w 2018 roku Snapchat nadal utrzymuje popularność, szczególnie wśród młodszych użytkowników. Ponieważ coraz więcej osób powoli odchodzi od gromadzenia setek, a nawet tysięcy obserwujących i zamiast tego zwraca się w stronę mniejszych kręgów społecznych, z którymi utrzymujesz kontakt w prawdziwym życiu, Snapchat wydaje się być liderem. Dzięki opcjom takim jak dzielenie się niestandardowymi historiami z mniejszymi grupami i możliwość poważnego dostosowania, kto może zobaczyć twoją historię Snap, Snapchat popycha użytkowników do zachowania prywatności. Nie mówi ci, ilu masz obserwujących, nie wymienia twoich znajomych i nie podaje liczby polubień ani nic z tego. Zamiast tego sprawia, że ​​koncentrujesz się na stronie społecznej. Tworzenie, udostępnianie i komentowanie, nie martwiąc się o wiele więcej.

Jest to łatwe do zrobienia, jeśli jesteś zanurzony w codziennym korzystaniu z mediów społecznościowych, ale przechodzisz z Facebook lub Twitter, zwiększone skupienie się na mniejszych kręgach może trochę przyzwyczaić się. To powiedziawszy, zawsze miło jest wiedzieć, czy ktoś, kogo obserwujesz, również cię dodał. Oto jak to zrobić.

Czy ktoś dodał Cię z powrotem na Snapchacie?

Nie ma wielu bezpośrednich sposobów, aby dowiedzieć się, czy ktoś dodał Cię ponownie na Snapchacie. W przeciwieństwie do sieci społecznościowych takich jak Facebook, w którym otrzymujesz nie tylko powiadomienie, ale także wiadomość wewnątrz Facebook Messenger, Snapchat utrzymuje rzeczy nieco mniej bezpośrednio. Otrzymasz powiadomienie, jeśli ktoś doda Cię na platformie, ale nie otrzymasz powiadomienia, gdy przysługa zostanie zwrócona. To powiedziawszy, dość łatwo jest dowiedzieć się, czy ktoś cię dodał. Chociaż każdy, kogo dodasz za pomocą publicznego Snapchata, pojawi się w Twoim kanale Snap, jeśli ktoś Cię też dodał, będziesz mógł zobaczyć jego wynik Snap.

Jak się dowiedzieć, czy ktoś dodał Cię z powrotem na Snapchacie 1

Jeśli są Twoimi przyjaciółmi na Snapchacie, łatwo to zobaczyć. Otwórz aplikację, przesuń w lewo, aby otworzyć interfejs czatu, a następnie wybierz z listy znajomego, którego chcesz wyświetlić. Stuknij w Bitmoji lub sylwetkę (dla tych, którzy nie mają Bitmojis), aby otworzyć ekran profilu. Dzięki temu możesz zobaczyć ich nazwę użytkownika, ich lokalizację na Snapmapie, możliwość przyciągania, czatowania, dzwonienia lub czatowania wideo z daną osobą oraz otwieranie menu ustawień dla tego konkretnego kontaktu. Na górze tej strony, obok nazwy użytkownika wybranego znajomego, możesz wyświetlić jego wynik Snap w całej okazałości, co ułatwia porównanie go z własnym wynikiem po drodze.

Jeśli nie przyjaźnisz się z osobą, której wynik chcesz zobaczyć, nie będziesz w stanie tego zobaczyć. Dopiero gdy ty i ta osoba dodacie się wzajemnie, możecie porównać swoje wyniki Snapchata razem, więc jeśli brakuje wyniku, wiesz, że brakuje ci tego wzajemnego połączenia.

Jak się dowiedzieć, czy ktoś dodał Cię z powrotem na Snapchacie 2

Czy możesz powiedzieć, czy ktoś odrzucił cię na Snapchacie?

Czy widzisz, czy ktoś nie dodał Cię ponownie na Snapchacie? Jak dodawanie, możesz sprawdzić, czy ktoś odrzucił twoją uprzejmą ofertę, ale tylko pośrednio. Istnieją cztery oznaki, że ktoś nie zaakceptował twojej prośby o bycie przyjaciółmi.

Nie otrzymasz powiadomienia o przyjęciu

Snapchat wysyła Ci powiadomienie, gdy ktoś Cię doda. Jeśli nie zobaczysz tego powiadomienia w ciągu 48 godzin, oznacza to, że nie zobaczył prośby lub Cię odrzucił.

Twoje zapytanie pozostaje w toku przez 48 godzin

Jeśli dodałeś kogoś, a status pozostaje w toku przez dwa dni, prawdopodobnie nie korzysta on ze Snapchata lub nie chce być przyjaciółmi. Czas oczekiwania upłynął po 48 godzinach, więc nie potrwa długo, dopóki się nie dowiesz.

Jak się dowiedzieć, czy ktoś dodał Cię z powrotem na Snapchacie 3

Możesz dodać je ponownie po kilku dniach

Jeśli minie 48 godzin, prośba o dodanie do znajomych zniknie. Jeśli wrócisz do ekranu menu Snapchat i wybierzesz Dodaj znajomych i będziesz mógł ponownie dodać tę osobę, upłynął limit czasu pierwotnego żądania.

Nie możesz dodać ich jako znajomego, wybierając je w wyszukiwaniu

Jeśli wybierzesz osobę z ekranu menu Snapchat, ale stuknięcie ikony Dodaj nic nie robi, osoba ta aktywnie Cię zablokuje. Snapchat nie pozwoli ci wysłać zaproszenia do znajomych, jeśli tak się stanie.

To nie zawsze jest osobiste

Choć niektórym trudno w to uwierzyć, nie wszyscy żyją na telefonie lub w mediach społecznościowych. Wielu pracodawców nie zezwala na korzystanie z telefonu w godzinach pracy, niektóre szkoły i uczelnie zakazują korzystania z telefonu podczas zajęć, a czasem nie ma wystarczającego sygnału, aby załatwić sprawę.

Istnieje wiele powodów, dla których ktoś mógł nie zaakceptować twojego zaproszenia do znajomych, a wiele z nich to nic osobistego. Telefony psują się, ludzie wyjeżdżają na wakacje, zdarzają się rzeczy, a nawet najbardziej zapalony użytkownik telefonu jest czasem zmuszony do spędzenia czasu z wielu powodów. Więc nawet jeśli nie odpowiedzą ani nie dodadzą cię z powrotem, może to nie być sprawa osobista. Zawsze możesz wysłać nową prośbę, jeśli uważasz, że nie zauważyła.