Jak trwale usunąć konto Netflix

Rynek usług przesyłania strumieniowego nigdy nie był bardziej zatłoczony ani bardziej konkurencyjny. Dawno minęły czasy, kiedy Netflix był twoim jedynym prawdziwym wyborem, jeśli chciałeś wideo na żądanie, ponieważ ich monopol został zniszczony przez Amazon Prime, Hulu, Disney +, CBS All Access i więcej.

Jeśli więc naprawdę masz dość tego, co Netflix ma do zaoferowania, i chcesz przejść na bardziej ekologiczne pastwiska, to trafiłeś we właściwe miejsce, ponieważ przygotowaliśmy ten przewodnik, aby pomóc Ci trwale usunąć twoje konto Netflix.

Jak usunąć konto Netflix

Pierwszym krokiem, który musisz zrobić, jest anulowanie bieżącej subskrypcji. Po wykonaniu tej czynności Netflix będzie przechowywać Twoje dane w swoich plikach przez następne 10 miesięcy. Następnie twoje konto zostanie automatycznie usunięte. Jeśli jednak chcesz upewnić się, że zniknie wcześniej, jest to całkowicie możliwe.

Jak trwale usunąć konto Netflix 1

Zakończ subskrypcję Netflix

Oto kroki, które musisz wykonać, aby zakończyć członkostwo:

  1. Otwórz przeglądarkę internetową swojego komputera.
  2. Wchodzić netflix.com na pasku przeglądarki i naciśnij Enter lub kliknij link.
  3. Zaloguj się do swojego konta Netflix.
  4. Najedź kursorem na strzałkę skierowaną w dół obok zdjęcia profilowego.
  5. Kliknij Konto w menu rozwijanym.
  6. W obszarze Członkostwo i rozliczenia kliknij przycisk Anuluj członkostwo.
  7. Kliknij niebieski przycisk Zakończ anulowanie, aby zakończyć anulowanie członkostwa w serwisie Netflix.

Jeśli zarejestrowałeś się przez Google Play lub iTunes, musisz przejść przez ich usługi, aby anulować subskrypcję. Netflix nie będzie mógł usunąć konta w tym scenariuszu do końca bieżącego okresu rozliczeniowego.

anuluj plan

Usuń swoje konto Netflix

Jeśli chcesz, aby Twoje konto zostało trwale usunięte przed upływem 10-miesięcznego okna, musisz otworzyć preferowaną witrynę lub aplikację e-mail i wysłać wiadomość (chronioną przez e-mail) z prośbą o usunięcie konta.

Jeśli anulowałeś swoje konto przed końcem bieżącego okresu rozliczeniowego, poczekają, aż upłynie okres przed usunięciem konta. Jeśli chcesz, aby zostało natychmiast usunięte, musisz poprosić ich o to w swoim e-mailu.

Jakie informacje przechowują?

Po usunięciu konta Netflix zachowa pewne ograniczone informacje. Lista obejmuje urządzenia, na których korzystałeś z usługi, adresy e-mail, z którymi konto zostało połączone, oraz użyte metody płatności.

Informacje te są przechowywane w ramach procesu zapobiegania oszustwom, a także ze względów księgowych, i nie można ich używać do kontaktowania się z Tobą ani do obciążania Twojej metody płatności. Używają również tych informacji, aby dopasować adres e-mail i metodę płatności w przypadku, gdy kiedykolwiek zdecydujesz się na powrót do subskrypcji ich usług.

Jak usunąć profil konta

Jeśli tak naprawdę nie chcesz usunąć całego konta Netflix, ale wolisz pozbyć się jednego z profili na koncie wraz z powiązaną z nim historią oglądania, oto co robisz:

  1. Otwórz przeglądarkę internetową swojego komputera.
  2. Wchodzić netflix.com na pasku przeglądarki i naciśnij Enter lub kliknij link.
  3. Zaloguj się do swojego konta Netflix.
  4. Najedź kursorem na strzałkę skierowaną w dół obok zdjęcia profilowego.
  5. Kliknij Zarządzaj profilami.
  6. Kliknij profil, który chcesz usunąć.
  7. Kliknij przycisk Usuń profil.
  8. Kliknij ponownie przycisk Usuń profil, aby potwierdzić.
  9. Kliknij Gotowe.Usuń profil

Przegrałeś ostatnią sieć… lub coś w tym rodzaju

Po usunięciu konta Netflix możesz swobodnie przeglądać inne dostępne na nim usługi przesyłania strumieniowego, nie martwiąc się o płacenie za więcej niż jedną na raz. Daj nam znać, jaka jest obecnie Twoja ulubiona usługa przesyłania strumieniowego w sekcji komentarzy poniżej