Technologiczne, Gadżety, Telefony Komórkowe, Pobieranie Aplikacji!

Jak usunąć wyszukiwania w YouTube? (W systemie Windows i telefonach)

Podobnie jak inne platformy mediów społecznościowych, YouTube przechowuje historię wyszukiwania i oglądania filmów podczas ich używania. Platforma wykorzystuje te dane na podstawie tego, czego szukasz i filmów, które już obejrzałeś, aby zaproponować inne filmy.

Ta historia wyszukiwania jest bardzo przydatna, gdy chcesz znaleźć film, który już oglądałeś, ale czasami może to nie być zbyt przyjemne. Na szczęście YouTube pozwala kontrolować historię przeglądania filmów, a nawet ją usuwać.

Jak przeglądać i usuwać filmy z YouTube podczas oglądania Historii

Historię przeglądania YouTube możesz sprawdzić, przechodząc do strony Historia w witrynie YouTube lub w aplikacji na urządzeniu z systemem Android lub iOS. Po przejściu do tego miejsca możesz wyświetlić obejrzane filmy i wybrać, który chcesz usunąć.

W tej sekcji wyjaśniono, jak uzyskać dostęp do tej strony i usunąć filmy z oglądania Historii na komputerze osobistym lub smartfonie:
W Windowsie

1- Otwórz Youtube.com w swojej przeglądarce internetowej i zaloguj się na swoje konto.

2. Jeżeli lewe menu nie jest jeszcze otwarte, kliknij ikonę menu hamburgera w lewym górnym rogu i wybierz Historia.

3- Filmy, które oglądałeś; Pojawiają się na środku strony, tak jak poniżej.

4. Możesz usunąć filmy z historii oglądania, przytrzymując znacznik na filmie i klikając znacznik X w prawym górnym rogu.

mobilny

1. Otwórz aplikację mobilną i zaloguj się na swoje konto.

2. Stuknij opcję Biblioteka w prawym dolnym rogu i wybierz opcję Historia na stronie takiej jak ta poniżej.

3. Tutaj znajdują się filmy, które już obejrzałeś.

4. Możesz go usunąć, dotykając przycisku z trzema kropkami w prawym górnym rogu filmu i wybierając Usuń z historii oglądania.

CZYTAĆ:  Dlaczego mój sterownik Bluetooth zniknął z systemu Windows 10?

Jak wyczyścić historię oglądania na YouTube?

Na szczęście pozwala usunąć całą historię oglądania na raz, więc nie musisz przeglądać ich jedna po drugiej. Możesz to także zrobić w witrynie na komputery stacjonarne lub w aplikacji YouTube. W następnej sekcji pokażemy, jak to zrobić.

Pamiętaj, że zbiera te dane, aby dać Ci lepsze sugestie. Po wyczyszczeniu historii oglądania sugestie te zostaną ponownie dostosowane na podstawie tego, co widzisz, i możesz zobaczyć filmy, które przez jakiś czas Ci się nie spodobają. Ten tryb dotyczy każdego urządzenia, na którym logujesz się w tym samym serwisie YouTube lub konto Google.
W Windowsie

1- Otwórz Youtube.com w swojej przeglądarce internetowej i zaloguj się na swoje konto.

2. Jeżeli lewe menu nie jest jeszcze otwarte, kliknij ikonę menu hamburgera w lewym górnym rogu i wybierz Historia.

3. Po prawej stronie menu kliknij opcję Wyczyść całą historię oglądania.

4. Kliknij opcję Wyczyść historię oglądania w wyświetlonym oknie potwierdzenia.

mobilny

1. Otwórz aplikację mobilną YouTube i zaloguj się na swoje konto.

2. Stuknij swój awatar lub zdjęcie profilowe w prawym górnym rogu i wybierz Ustawienia.

Stuknij opcję Historia i prywatność, a następnie wybierz opcję Wyczyść historię oglądania.

4. W wyświetlonym oknie potwierdzenia dotknij ponownie Wyczyść historię oglądania.

Tymczasowo przestań oglądać YouTube.

Jeśli nie chcesz, aby YouTube śledził oglądane przez Ciebie filmy, masz szczęście, ponieważ istnieją odpowiednie ustawienia! Wszystko co musisz zrobić; oznacza zaprzestanie oglądania Historii w ustawieniach konta YouTube. Mimo że historia filmów wideo została zatrzymana, YouTube nie śledzi kolejnych oglądanych filmów, aby zaoferować coś na ich podstawie.

Podobnie jak usuwanie historii filmów w It, zatrzymanie jej dotyczy dowolnego konta YouTube i urządzenia, na które się logujesz. Dlatego historia śledzenia zatrzyma się na wszystkich kontach YouTube lub Google.

CZYTAĆ:  Premie GoHighLevel: [Get Over $3239 Worth of Value]

Aby wstrzymać historię oglądania YouTube na komputerze:

1- Otwórz Youtube.com w swojej przeglądarce internetowej i zaloguj się na swoje konto.

2. Kliknij Historia po lewej stronie menu. Aby ta opcja się pojawiła, może być konieczne kliknięcie ikony menu hamburgera w lewym górnym rogu.

3. Teraz kliknij Wstrzymaj historię oglądania po prawej stronie menu na stronie Historia.

4. Kliknij opcję Wstrzymaj w wyświetlonym oknie potwierdzenia.

Aby wstrzymać historię oglądania na urządzeniach z systemem Android lub iPhone:

1. Otwórz aplikację mobilną YouTube i zaloguj się na swoje konto.

2. Stuknij swój awatar lub zdjęcie profilowe w prawym górnym rogu i wybierz Ustawienia.

3. Stuknij opcję Historia i prywatność, a następnie stuknij opcję Wstrzymaj historię oglądania, aby ją aktywować.

4. W wyświetlonym oknie potwierdzenia dotknij Wstrzymaj.

Użyj trybu incognito na YouTube.

YouTube, podobnie jak Google Chrome, ma tryb incognito, z którego możesz korzystać.

Kiedy anonimowo zaczniesz oglądać wideo na It, platforma zachowuje się tak, jakbyś był nowym gościem i nie posiadał konta. Wszystko, czego szukasz lub oglądasz podczas pracy w trybie incognito, nie będzie wyświetlane na koncie YouTube, na które się zalogowałeś. Po zakończeniu wszystkie anonimowe wyszukiwania i historia konta zostaną automatycznie usunięte.

Tryb incognito możesz także włączyć na swoim urządzeniu z Androidem w aplikacji YouTube. Bardzo wygodne na Twoim zdjęciu profilowym w prawym rogu; Kliknij aplikację YouTube i wybierz Włącz incognito.

Pobierz najlepsze motywy WordPress do pobrania za darmoPobierz najlepsze motywy WordPress do pobrania za darmoPobierz motywy WordPress za darmoPobierz motywy WordPresskurs udemy do pobrania za darmopobierz oprogramowanie CoolpadaPobierz motywy WordPress za darmopobierz płatny kurs Udemy za darmo