Nokia 1 menerima kemas kini Android Pie

Hari ini, HMD Global menyelesaikan bahagian terakhir dari janjinya untuk menaik taraf semua telefonnya ke Android Pie dengan pengumuman Android Pie untuk Nokia 1.

Ya, kemas kini Android Pie telah dilancarkan di salah satu telefon pintar Android Go pertama, Nokia 1. Telefon ini diumumkan pada suku pertama 2018 dan dilengkapi dengan spesifikasi peringkat permulaan.

Sekiranya anda mempunyai Nokia 1 satu telefon, pergi ke menu tetapan dan periksa kemas kini.

Android 9 Pie (Go Edition) menyediakan ciri seperti muat turun lebih pantas, muat turun terbukti, dan papan pemuka untuk memantau dan mengesan penggunaan data.

Nokia 1 – ini 4,5telefon bimbit inci dengan resolusi 480 x 854. Ia mempunyai 1 RAM GB 8 Memori GB dan pemproses MediaTek MT6737M. Di bahagian belakang adalah 5kamera megapiksel, dan terletak di atas paparan 2sensor megapiksel.

Terdapat slot kad microSD, yang juga berfungsi sebagai slot kad SIM, yang membolehkan pengguna menambahkan memori hingga 128 GB. Telefon ini dilengkapi dengan radio FM, bicu audio dan bateri 2150 mAh. Penutup belakangnya boleh diganti pengguna dan dapat diganti dengan mana-mana casing Nokia Xpress-on.

(Sumber)

Eksekutif HMD Global mengakui tentang membingungkan skema penamaan Nokia SETERUSNYA: Ketua Pegawai Eksekutif HMD Global mengakui skema penamaan Nokia yang mengelirukan