PhoneRescue untuk Android: Cara memulihkan sepenuhnya data yang hilang dari telefon Android

Baiklah, kita semua hidup dalam dunia digital dan salah satu teknologi digital yang paling pantas berkembang adalah smartphones, betul? Kita tidak dapat membayangkan lebih dari setengah hari tanpanya. Mereka lebih daripada smartphones, yang kadang-kadang dapat menggantikan komputer dalam prestasi dan kerjanya. Walaupun begitu, data sangat penting dalam semua peranti ini. Kami menyimpan kenalan, foto, dan juga video kami di dalamnya. Tetapi izinkan saya mengemukakan soalan yang baik kepada anda, bagaimana jika anda kehilangannya? Bagaimana anda akan mendapatkan di belakang, bahkan setiap data yang anda miliki tanpa kehilangannya?

Kebanyakan orang, tidak tahu. Tetapi tidak perlu risau. Kami ada jalan penyelesaian. Ia dipanggil PhoneRescue untuk Android oleh iMobile. Alat ini tersedia pada iOS dan Android. Jadi, mari kita lihat.

Bagaimana cara menyediakannya?

1- Untuk memulakan, anda perlu memuat turun perisian dari perisian tersebut laman web rasmi. Alat ini tersedia untuk kedua-dua platform seperti yang saya nyatakan. Anda juga boleh mencuba yang pertama dengan versi percuma yang tersedia di kedua platform mengikut keperluan anda.

2- Setelah anda selesai menggunakan perisian, kini waktunya untuk pemasangan. Prosesnya sama seperti pemasangan biasa. Lakukan perkara yang sama.

3- Setelah selesai dengan pemasangan, anda perlu memilih bahasa untuk meneruskannya lebih jauh. Seperti yang kita tahu iMobile adalah jenama terkemuka dengan berjuta-juta pengguna di seluruh dunia, mereka mempunyai senarai bahasa yang tersedia. Pilih yang sesuai.

4- Sekarang anda akan diarahkan ke skrin utama. Di sini untuk semua pemula, akan ada beberapa petua dan panduan mengenai seberapa berkesan mereka dapat menggunakannya. Setelah anda melihat semua ini, sekarang anda perlu mengetuk pilihan “Bermula” di bahagian bawah. Kemudian teruskan lebih jauh.

5- Sekarang masanya untuk menyambungkan peranti kami ke perisian. Anda perlu menyambungkan peranti melalui kabel USB. Anda boleh melakukan perkara yang sama untuk windows/ Mac. Sekarang benarkan penyahpepijatan USB.

PhoneRescue untuk Android: Cara memulihkan sepenuhnya data yang hilang dari telefon Android 1

Sekiranya anda tidak biasa dengannya, saya akan menolong cara melakukannya. Untuk melakukannya pergi ke tetapan- Pilihan pembangun- Ketuk debugging USB dan aktifkan. Pastikan selalu dibenarkan dicentang dan ketik ok.

Sekarang aplikasi PhoneRescue akan dipasang pada peranti anda. Mungkin perlu beberapa minit, sila tunggu. Setelah selesai anda akan mendapat skrin yang mempunyai pilihan di bawah. Anda perlu memilih semua kategori data yang perlu anda pulihkan.

6- Sekarang pilih semua kategori yang anda mahu pulihkan. Klik satu persatu dan ketuk butang Seterusnya di kanan tengah skrin. Jangan lupa untuk membenarkan kebenaran media, maka hanya itu yang akan mendapat akses untuk melangkah lebih jauh. Setelah selesai, sekarang cari imbasan.

7- Semasa anda bergerak untuk imbasan, anda akan mendapat dua pilihan yang sangat penting. Imbasan mendalam dan pantas seperti yang anda lihat. Anda boleh membuat imbasan pantas dan saya juga mencadangkan perkara yang sama. Kami mencadangkan kerana tidak memerlukan root. Anda mencuba ini dan jika tidak berfungsi dengan baik, hanya saya cadangkan anda boleh melakukan Imbasan mendalam. Imbasan mendalam akan mematikan peranti anda bersama dengan proses selanjutnya.

PhoneRescue untuk Android: Cara memulihkan sepenuhnya data yang hilang dari telefon Android 2

8- Biasanya anda boleh melakukan imbasan pantas. Setelah anda mengetuknya, ia akan dibawa ke skrin utama lain di mana semua data anda yang hilang ditunjukkan. Ini semua data yang hilang dari peranti. Sekarang masanya untuk berjimat. Untuk melakukannya, ketik pilihan simpan di kanan bawah. Berjaya, anda telah memperoleh semua data yang hilang. Tetapi walaupun, jika anda mencuba dengan versi percuma, semua yang anda dapat adalah data dipratonton setelah imbasan cepat. Anda tidak dapat pulih, jika memerlukannya, anda perlu mendapatkan pakej premium dari syarikat.

PhoneRescue untuk Android: Cara memulihkan sepenuhnya data yang hilang dari telefon Android 3

Anda juga dapat memulihkan perkara berikut sepenuhnya dengan menggunakan alat ini. Anda boleh memulihkan kenalan yang dihapus, mesej yang dipadam, memulihkan log panggilan, memulihkan muzik, dan banyak lagi.

Pada pendapat saya, ini adalah yang terbaik yang mesti digunakan oleh semua orang. Kami sering kehilangan data kami yang sangat penting kerana sebab apa pun. Tetapi, iMobile mempunyai penyelesaian yang sempurna untuk semua ini.

Pakej dan butiran:

Pakej premium berharga sekitar $ 59.99. Walaupun ia bernilai banyak pada pendapat saya. Sejauh yang saya gunakan, saya hanya merasakan bahawa ia mesti masuk ke semua peranti. Setakat ini, ia tidak tersedia untuk semua smartphones. Saya harap tidak lama lagi iMobile akan mewujudkannya dalam beberapa tahun mendatang. Walau bagaimanapun, anda boleh mendapatkan bantuan melalui surat atau atas permintaan dengan teknikal sokongan.

Kesimpulannya

Saya mesti mengatakan bahawa anda mesti mendapatkannya jika anda seorang pencinta Android. Salah satu alat paling keren yang pernah saya gunakan sepanjang hidup saya. Dalam masa yang singkat, anda dapat memulihkan semua alat di dalam peranti anda tanpa berlengah.