Samsung Galaxy Fold 2 bateri terungkap: Menyusun spesifikasi

Pemfailan peraturan untuk bateri Samsung Galaxy Fold 2 terungkap pagi ini, memberi jalan untuk pengesahan akhir mengenai spesifikasi yang dikhabarkan. Kami kini dapat membandingkan sebilangan besar spesifikasi untuk Samsung Galaxy Fold 1 kepada Samsung Galaxy Fold 2. Yang pertama dikeluarkan pada tahun 2019 dalam jumlah yang agak terhad. Pada tahun 2020, kita akan melihat Samsung Galaxy Fold 2 dilancarkan kepada khalayak yang sedikit lebih luas.

Samsung Galaxy Fold 1 mempunyai Qualcomm Snapdragon 855 SoC dengan RAM 12GB. Yang lebih baru Galaxy Fold 2 dijangka akan dilancarkan dengan Qualcomm Snapdragon 865 SoC yang lebih baru dengan jumlah RAM yang sama (12GB). Bateri untuk telefon pertama kira-kira 4380mAh – yang Galaxy Fold 2 dijangka akan mencapai 4500mAh, menurut laporan peraturan minggu ini.

Samsung Galaxy FoldPaparan yang dibuka adalah 7.3-inches menyerong – baru Galaxy Fold 2 dijangka akan terbuka ke arah yang lebih besar 7.7-menyentuh secara menyerong. Di beberapa barisan peranti pada masa lalu, kami melihat paparan yang lebih besar dengan jumlah piksel yang sama, menghasilkan kepadatan piksel yang lebih rendah. The Galaxy Fold 2 diharapkan dapat memperluas ukuran panel DAN meningkatkan jumlah piksel – pada dasarnya memotong sekeping panel berketumpatan yang sama lebih besar untuk peranti baru ini.

Susunan kamera dijangka mendapat peningkatan yang sama, yang mencerminkan kehebatan Samsung Galaxy Barisan S. Di mana yang pertama Galaxy Fold mempunyai susunan kamera 12 + 12 + 16MP, yang Galaxy Fold 2 dijangka akan dilancarkan dengan array kamera 64 + 16 + 13MP. Kamera bahagian depan (dalam) dijangka hampir sama pada kamera Fold 2 seperti yang pertama Fold.

Samsung Galaxy Fold 2 tarikh pelepasan menghampiri sebagai Galaxy Acara Note 20 akan segera tiba! Samsung Galaxy Fold 2 tarikh pelepasan adalah pada 20 Ogos 2020, menurut petua dalaman terbaru yang paling dipercayai. Itu akan berlaku selepas peristiwa maya 5 Ogos 2020, di mana kita akan melihat Samsung Galaxy Nota 20, Samsung Galaxy Nota 20 Ultra, Galaxy Fold 2, dan Galaxy ZFlip 5G.