Samsung Galaxy Note 20 Ultra dilaporkan akan menampilkan paparan QHD + 120Hz dan Snapdragon 865+

Samsung dijangka melancarkan generasi berikutnya Galaxy Nota perdana siri pada 5 Ogos. The Galaxy Catatan 20, Note 20+ dan Note 20 Ultra telah melakukan pusingan akhir-akhir ini, dengan rendering berasaskan CAD Galaxy Nota 20 dan Nota 20+ muncul baru-baru ini. Baru-baru ini, Galaxy Catatan 20 Ultra dilihat di laman pensijilan Bluetooth SIG dengan nombor model SM-N986U.

Baca juga: Samsung Galaxy Nota 20+ renders mendedahkan 6.9- Paparan Infinity-O inci

Kini, tipster popular, Ice Universe telah mendedahkan butiran penting mengenai Galaxy Nota 20 helaian spesifikasi Ultra. Salah satu pendedahan utama adalah bahawa telefon pintar yang akan datang akan menampilkan paparan QHz + 120Hz, yang kedua-duanya dapat diaktifkan pada masa yang sama.

Samsung Galaxy Catatan 20 Spesifikasi dan ciri Ultra (dikhabarkan)

Menurut Ice Universe, the Galaxy Catatan 20 Ultra akan menjadi model kelas atas dalam barisan seperti namanya. Telefon pintar akan dikuasakan oleh chipset Snapdragon 865+ generasi berikutnya, di kawasan di mana Samsung melancarkan model Snapdragonnya. Di pasaran lain, Samsung akan melancarkan telefon pintar dengan Exynos 992 SoC, yang dikhabarkan akan menjadi chipset 5nm.

Ice Universe juga telah mendedahkan beberapa spesifikasi paparan utama telefon pintar. Menurut tipster, the Galaxy Note 20 Ultra akan menampilkan paparan kadar penyegaran 120Hz yang menawarkan resolusi QHD +. Dan tidak seperti generasi terakhir Galaxy Telefon bimbit siri S20, pengguna akan dapat menghidupkan kadar penyegaran 120Hz dengan resolusi QHD +. Layar ini cenderung menjadi panel LTPO, yang sangat efisien dan memberikan jangka hayat bateri yang lebih baik.

Selain dari itu, tipster mendedahkan bahawa Note 20 Ultra yang akan datang akan menawarkan ciri kamera canggih dan juga ciri S Pen baru.