Slaid ‘AMD Radeon 6900 XT’ yang Kononnya Sepenuhnya Palsu

Laman web ini dapat memperoleh komisen gabungan dari pautan di halaman ini. Syarat penggunaan.

RX5700XT-GPU

Terdapat satu set slaid baru yang disiarkan yang kononnya menunjukkan Radeon 6900 XT AMD yang akan datang. Mereka benar-benar palsu. Inilah cara anda dapat memberitahu:

Radeaint-1

Pada slaid pertama, penjenamaan telah dikemas kini di kanan atas, tetapi penjenamaan pada GPU sebenarnya belum. Juga, ini adalah penyejuk Radeon 5700 dengan penyejuk air Vega di sebelahnya, dan terdapat cacat yang jelas dalam gambar di mana radiator melekat pada kad.

Spesifikasi itu sendiri cukup masuk akal. Saya tidak mengatakan sejauh mana tepatnya saya, tetapi spesifikasi adalah satu-satunya bahagian slaid yang tidak langsung palsu. Paling tidak, saya mesti mengeluarkan kalkulator dan menjalankan beberapa nombor terlebih dahulu.

Fakta bahawa ada harga pada kad adalah cara lain untuk mengetahui slaid ini palsu. Harga adalah perkara terakhir yang ditentukan oleh syarikat.

Radeaint-3

Slaid ini membuatkan saya ketawa terbahak-bahak ketika melihatnya. Sesiapa yang mencipta karya seni ini tidak pernah, tidak pernah, bercakap dengan sesiapa pun dalam pemasaran.

Pemasaran, rakan-rakan saya, adalah mengenai semua perkara optimisme. Anda mungkin perhatikan, sebagai contoh, bahawa ketika AMD menyatakan Ryzen akan memiliki IPC 1.4x lebih tinggi dari Excavator, mereka tidak melakukannya dengan slaid gergasi berlabel TIDAK LEBIH BULLDOZENT

AMD-Zen-02

Sekiranya AMD pernah melancarkan permainan “Tiada Lagi Kompromi”, anda fikir mereka akan melakukannya di sini.

Tidak mungkin AMD akan mengiklankan RDNA2 dengan cara yang menyiratkan RDNA atau GPU sebelumnya “dikompromikan.” AMD masih menghantar Vega silikon dalam APU dan sebagai sebahagian daripada perniagaan perkomputerannya.

AMD tidak mungkin memanggil penerapan pelacakan sinarnya sebagai “RXRT”, dan anggaran prestasi prestasi yang membolehkan fitur ini adalah kelakar, untuk meletakkannya ringan.

Saya tidak begitu gembira dengan Turing ketika keluar dan saya mengharapkan kedua-dua Ampere dan RDNA2 akan menawarkan prestasi yang lebih baik dalam beban kerja jejak sinar, tetapi tidak ada kemungkinan AMD mengambil 5-9 penalti peratus untuk membolehkan kesan pengesanan sinar. Sekiranya penjejakan sinar masa nyata hanya dilakukan a 5-10% penalti prestasi berbanding rasterisasi, kami sudah lama mengintegrasikan RTRT.

Pencapaian prestasi yang biasa digunakan untuk menggunakan jejak sinar lebih kurang 50-80 peratus. Oleh kerana kami hanya mempunyai satu generasi perkakasan dari satu syarikat, kami tidak tahu berapa banyak bilangan itu dapat ditingkatkan – tetapi kami yakin AMD telah mengurangkan jumlahnya. Tidak jelas permainan RTX mana yang akan menyokong jejak sinar RDNA2 keluar dari pintu gerbang.

Radeaint-2

“Pengalaman Bermain 4K Ultimate” tepat untuk slaid pemasaran, tetapi AMD tidak memberi anda tetapan terperinci permainan di bar slaidnya, dan mereka tidak melabelkan paksi-y ke titik yang anda miliki memusingkan leher anda seperti burung hantu untuk membacanya.

Juga, bagus untuk melihat prestasi terbaik dalam Red Dead Redemption, permainan yang tidak pernah mendapat pelepasan PC. Tidak pernah mendengar tentang “Witcher 3, “Sama ada, kerana nama sebenarnya dari siri ini adalah” The Witcher. “

Seperti inilah yang kelihatan apabila orang yang mempunyai aspirasi lebih banyak daripada Photoshop cuba memikat peminat AMD. Terdapat bahasa reka bentuk yang konsisten untuk geladak AMD dan cara yang konsisten bahawa syarikat berkomunikasi mengenai produk mereka. Slaid ini gagal pada kedua-duanya.

Saya menyatakan GPU ini sebagai produk baru dan berbeza di bawah cahaya matahari. Membentangkan AMD Radeaint 6900 XT, melancarkan September 2020.

Imej ciri adalah AMD Radeon 5700 XT.

Sekarang Baca: