Tablet Android terbaik tahun 2020: mana yang patut anda beli?

Pilihan tablet Android terbaik baru-baru ini mendapat sedikit peningkatan, bukan hanya iPad 10.2-memperolehi Samsung Galaxy Tab S6 Lite mendarat, tetapi juga baru Amazon Api HD 8 (2020) dan Amazon Api HD 8 Plus slate, serta Huawei MatePad Pro.

Anda dapat melihat apakah dan di mana kedudukan ini dalam senarai kami di bawah, dan pastikan untuk memeriksa kembali secara berkala untuk sebarang penambahan yang akan datang, kerana kami selalu mengemas kini panduan ini.

Selain daripada keluaran baru ini, terdapat banyak papan Android teratas yang lain, yang terbaik yang anda dapati di bawah.

 • Lihat panduan kami yang lain: tablet terbaik | tablet murah terbaik | iPad terbaik

Ini termasuk Samsung kelas atas Galaxy Tab S6, lebih berpatutan Amazon Fire HD 10 (2019), dan banyak lagi.

Kami menduduki tempat ke-8, jadi jika anda mencari tablet Android terbaik, salah satu daripadanya harus sesuai. Dan untuk menjadikannya lebih mudah untuk memutuskan mana yang kami juga sertakan kelebihan, kekurangan, gambaran keseluruhan, dan senarai spesifikasi lengkap untuk masing-masing.

Tetapi jika lapan pilihan tidak mencukupi, pastikan untuk melihat tablet terbaik kami, iPad terbaik, dan panduan tablet murah terbaik untuk pilihan tablet yang lebih hebat.

Tablet Android terbaik pada tahun 2020 sepintas lalu:

 1. Samsung Galaxy Tab S6
 2. Samsung Galaxy Tab S6 Lite
 3. Huawei MatePad Pro
 4. Samsung Galaxy Tab S4
 5. Amazon Api HD 8 Tambahan (2020)
 6. Amazon Api HD 10 (2019)
 7. Amazon Api HD 8 (2020)
 8. Amazon Api 7 (2019)

Tablet Android terbaik: mana yang patut anda beli?

Anda mahukan tablet Android yang terbaik dan anda tidak bimbang berapa banyak yang akan anda belanjakan? Samsung Galaxy Tab S6 tidak dapat dinafikan adalah produk terbaik yang anda dapati dengan banyak ciri canggih.

Ia dilengkapi dengan stylus S Pen di dalam kotak yang boleh anda gunakan untuk mencatat, melukis dan banyak lagi pada paparan tablet. Anda juga boleh membeli papan kekunci pintar untuk menjadikannya pengalaman yang hampir dengan komputer riba.

Yang 10.5- paparan AMOLED inci di Galaxy Tab S6 adalah salah satu sorotan dengan resolusi 1600 x 2560 yang mengagumkan. Tablet ini juga dilengkapi dengan dua kamera di bahagian belakang juga, sehingga anda dapat memperoleh fotografi yang lebih baik daripada pada slate lain.

Ini bukan peranti yang sempurna – tidak ada 3Bicu fon kepala .5mm dan antara muka pengguna mempunyai kebiasaan tersendiri – tetapi jika anda terdesak untuk tablet Android, ini adalah yang terbaik yang dapat anda beli sekarang.

Baca sepenuhnya Samsung Galaxy Ulasan Tab S6

Samsung Galaxy Tab S6 Lite

Selamat mengorbankan beberapa ciri Galaxy Tab S6 di atas dalam perdagangan untuk tablet yang lebih murah? Sekiranya ya, Samsung Galaxy Tab S6 Lite adalah produk yang ingin anda pertimbangkan.

Chipsetnya tidak sekuat, kamera tidak begitu mengagumkan dan layarnya tidak cantik … tetapi harganya sekitar separuh, dan semua spesifikasinya masih cukup mengesankan untuk sebilangan harga.

Ini adalah produk yang sangat baik mengingat berapa banyak yang anda belanjakan untuk Samsung Galaxy Tab S6 Lite. Ia tidak lebih kecil daripada Galaxy Tab S6 – dan ironinya, sebenarnya lebih berat juga – tetapi jika anda tidak mahu menghabiskan dolar teratas, anda mungkin menyukai ini.

Baca sepenuhnya Samsung Galaxy Ulasan Tab S6 Lite

Huawei MatePad Pro

Huawei MatePad Pro adalah percubaan Huawei untuk mengambil jajaran iPad Pro, dan dalam banyak cara ia adalah saingan yang sangat kuat, dari 10 berkualiti tinggi.8- Skrin inci, ke daya hujungnya dan baterinya yang tahan lama.

Huawei MatePad Pro juga mempunyai reka bentuk yang bergaya, langsing, dan ringan, serta stylus dan papan kekunci pilihan, jadi premium dan dibina untuk produktiviti. Namun, dalam ujian kami, kami mendapati bahawa aksesori itu tidak apa-apa, dan masalah besar yang dihadapi oleh MatePad Pro adalah kekurangan perkhidmatan Google – yang bermaksud tidak ada akses ke gedung aplikasi Google Play, dan tidak ada aplikasi Google, seperti Peta.

Itu akan menjadi masalah utama bagi banyak orang, tetapi jika anda dapat hidup tanpanya, ini akan menjadi lebih dekat daripada kebanyakan papan Android yang sesuai dengan pengalaman iPad Pro.

Baca sepenuhnya Ulasan Huawei MatePad Pro

Samsung Galaxy Tab S4

Samsung Galaxy Tab S4 pernah menjadi tablet Android terbaik kami, tetapi sekarang telah dibongkar oleh Galaxy Tab S6, antara lain. Ia tidak semestinya murah – walaupun harganya telah menurun dengan ketara dalam beberapa bulan kebelakangan ini – tetapi ia dilengkapi dengan pelbagai ciri untuk memastikan anda mendapat banyak keuntungan.

Tidak seperti AppleRangkaian iPad Pro, Galaxy Tab S4 dilengkapi dengan stylus S Pen Samsung yang disertakan di dalam kotak, sementara di bawah tudung anda mendapatkan chipset Snapdragon 835 yang kuat di samping RAM 6GB memastikan Android berjalan dengan lancar di skrin.

Itu hanya separuh ceritanya. Pasangkan Samsung Galaxy Tab S4 dengan papan kekunci dan tetikus dan ia akan dipindahkan dari Android ke dalam pengalaman seperti desktop kerana ia cuba mengganti komputer riba dan tablet anda.

Aspek desktop tablet terhad, tetapi masih berguna. Ringkasnya, yang Galaxy Tab S4 adalah salah satu tablet Android yang paling serba boleh.

Baca kami Samsung Galaxy Ulasan Tab S4

Amazon Api HD 8 Tambahan

The Amazon Api HD 8 Plus (2020) adalah yang terbaik AmazonS 8- selat inci. Ia bukan tablet premium – jauh dari sebenarnya, jadi anda tidak mendapat prestasi terbaik, tetapi dengan RAM 3GB, anda mendapat peningkatan pada Fire HD standard 8 (2020).

Boleh dikatakan kemuncak sebenar model Plus ini adalah sokongannya untuk pengecasan tanpa wayar dan sambungan pilihan yang anda boleh dapatkan yang menjadikannya paparan pintar seperti Echo Show.

Di luar itu, ini adalah tablet yang cukup asas, tetapi dengan semua asas yang diliputi, jumlah storan yang terhormat, dan binaan kompak yang sama dengan model bukan Plus.

Baca sepenuhnya Amazon Api HD 8 Kajian semula

Amazon Api HD 10 (2019)

The Amazon Fire HD 10 (2019) pada dasarnya dibina untuk Amazon Anggota Perdana, sejak 10 besar.1- Skrin 1200 x 1920 adalah cara terbaik untuk menggunakan filem, rancangan TV dan juga ebook yang memberi anda akses.

Dan juga Amazon-pusat antara muka yang digunakan – yang tidak akan menarik bagi semua orang – memastikan anda tidak pernah jauh Amazon Kandungan utama.

Itu bukan bermaksud anda tidak boleh membeli Amazon Fire HD 10 (2019) jika anda bukan Amazon Ahli perdana. Ini adalah batu tulis yang tahan lama dan berpatutan dengan spesifikasi yang berpatutan untuk wang, jadi ini juga merupakan pilihan yang kuat untuk sesiapa sahaja dengan anggaran yang ketat. Tetapi beberapa pilihan di atas dalam senarai ini kemungkinan akan lebih sesuai jika wang bukan objek.

Baca kami Amazon Kajian Fire HD 10 (2019)

Amazon Api HD 8 (2020)

The Amazon Api HD 8 (2020) adalah – bersama dengan Fire HD 8 Plus – versi terbaru dari AmazonS 8-inch tablet, dan dengan memilih ini daripada model Plus, anda akan mendapat RAM yang sedikit lebih sedikit dan tanpa pengecasan tanpa wayar, tetapi batu tulis yang hampir sama dengan harga yang lebih rendah.

Ini adalah peningkatan pada pendahulunya berkat kuasa 30% lebih banyak, jangka hayat bateri yang lebih baik, penyimpanan dua kali ganda, dan kehadiran port USB-C (bukan USB mikro), tetapi selain itu ini adalah wilayah yang biasa jika anda telah menggunakan Amazon slate sebelum ini.

Anda terkunci di AmazonEkosistem, yang tidak begitu kaya dengan Android penuh lemak, tetapi jika anda seorang Amazon Pelanggan utama maka sebahagian besar kandungan anda akan berada di depan dan tengah, dan anda membayar jauh lebih rendah daripada yang anda lakukan untuk kebanyakan tablet Android yang setanding.

Baca sepenuhnya Amazon Api HD 8 (2020) kajian semula

Amazon Api 7 (2019)

Tablet tidak akan lebih murah daripada ini – bagaimanapun, yang berfungsi juga tidak. Harga yang sangat rendah dan reka bentuk yang kukuh menjadikannya Amazon Api 7 (2019) pilihan terbaik untuk diberikan kepada kanak-kanak – sebenarnya, AmazonMalah membina versi (sedikit lebih mahal) khusus untuk kanak-kanak.

Tetapi untuk penonton yang semakin meningkat Amazon Api 7 jauh melebihi jangkaan, dengan cukup terang 7- Skrin inci, pembesar suara yang boleh diterima, jangka hayat bateri padat dan juga prestasi yang berpatutan, dengan antara muka yang selesa dan kemampuan untuk menjalankan kebanyakan permainan.

Kebakaran gen terakhir 7 sangat mirip dengan produk terbaru ini, tetapi ini dilengkapi dengan pilihan storan 16GB atau 32GB dan terdapat beberapa penambahbaikan pada kamera depan juga.

Fire OS tidak akan sesuai dengan semua orang dan ini bukan tablet yang memberi kesan apabila anda mengeluarkan harga dari persamaan, tetapi untuk apa Amazon Kebakaran menelan belanja hampir tidak sopan untuk tidak membelinya.

Baca kami Amazon Api 7 Semakan (2019)

 • Tidak menemui tablet yang betul? Lihat panduan kami yang lain mengenai tablet terbaik, tablet murah terbaik dan iPad terbaik
 • Pastikan tablet anda lebih selamat dalam talian dengan VPN Android