Tonton video unboxing dari Xiaomi Mi Band baru 5

Pada minggu ini Xiaomi mempersembahkan salah satu alat yang menghasilkan harapan paling besar di seluruh dunia, jalur pintar Mi Bandnya 5, salah satu alat yang paling laris dan, tidak diragukan lagi, salah satu alat yang paling terkenal dengan harganya yang berkualiti.

Xiaomi Mi Band adalah alat laris jenama sejak pelancaran model pertama dan telah menjadi penjual utama di semua model dan, berdasarkan berita itu, Mi Band 5 berjanji untuk mengikuti jejak pendahulunya.

Hari ini, kami menunjukkan gambar pertama unboxing Mi Band baru 5, serta pengoperasian jalur pintar video, yang sudah mulai muncul di YouTube. Video pertama yang diikuti di bawah ini adalah kotak keluar Xiaomi rasmi, tetapi kemudian mengikuti video di mana kita sudah dapat melihat sedikit lagi gelang pintar.

Mi Smart Band 5 mempunyai skrin AMOLED 1,1 inci, yang bermaksud 20% lebih besar daripada pendahulunya. Dengan jalur pintar baru, pengeluar juga memperkenalkan wajah jam tangan animasi baru, termasuk watak dari siri TV seperti Spongebob Squarepants, Neon Genesis Evangelion dan Detective Conan, antara pilihan lapan gelang berwarna.

Xiaomi mengatakan bahawa gelang pintar baru dikuasakan oleh pemproses yang lebih baik – walaupun ia tidak menentukan yang mana – untuk membolehkan penjejakan kitaran haid untuk pertama kalinya dan menyokong ciri tambahan, seperti penilaian tekanan, yang akan memberitahu pengguna bila akan berlaku. ketinggian terbaik untuk berehat.

Band Mi 5, serasi dengan iPhone dan peranti Android, juga memantau kitaran tidur pengguna dengan lebih berkesan, menambahkan sokongan untuk tidur REM dan menilai sesi tidur nyenyak dan mendalam. Syarikat itu mengatakan bahawa pemantauan kadar denyutan jantung kini 50% lebih tepat.

Salah satu peningkatan utama dalam Xiaomi Mi Band baru 5 adalah sistem pengecasan baru anda. Ini adalah perubahan besar dari pendahulunya yang dikritik oleh banyak pengguna kerana perlu mengeluarkan tali itu sendiri dari gelang agar dapat membawa peralatan. Sekarang, syarikat mengatakan bahawa buaian pengecasan magnetik baru secara automatik sesuai di bahagian bawah jalur pintar. Pengisian penuh memberikan penggunaan berterusan sehingga 14 hari, yang sesuai dengan pendahulunya.

https://www.youtube.com/watch?v=oVgwKstC1Fk

Sama seperti Mi Smart Band 4, Kumpulan 5 menyokong pembantu suara digital rumah, XiaoAI, yang boleh dicetuskan oleh pengguna dengan meluncur ke kanan skrin, namun ia tidak merujuk kepada pembantu lain. Khabar angin terbaru menunjukkan bahawa Mi Band 5 sokong Alexa, pembantu peribadi syarikat Amazon, jadi kami berharap apabila membentangkan versi global, akan ada kejutan ini.

Terdapat varian tambahan dari Smart Band 5 yang menyokong NFC. Model ini mempunyai sokongan untuk perkhidmatan pembayaran mudah alih dan dapat digunakan untuk membuka pintu pintar dan juga berfungsi sebagai kad pengangkutan di meter terpilih, untuk saat ini di China. Ciri lain yang terhad kepada pasaran China dan kami berharap apabila versi global diumumkan, kebaharuan ini akan sampai ke semua orang.

Band Xiaomi Mi 5 akan dijual di China minggu depan dengan harga sekitar € 25, sementara varian NFC dijangka berharga € 31. Syarikat itu mengatakan bahawa peranti itu akan tersedia di pasaran antarabangsa “tidak lama lagi”, yang pastinya mempunyai harga yang melambung tinggi.

Seperti sekarang, Xiaomi Mi Band 5 adalah eksklusif untuk pasaran China, kita sudah tahu bahawa untuk membeli peralatan tersebut kita akan mempunyai pengguna dari laman pengimport Cina, di mana harganya lebih tinggi. Berikut adalah beberapa laman web utama dan harganya sehingga anda dapat memilih kedai kegemaran anda, atau harga terbaik:

Kami ingin menyebutkan bahawa harga yang ditunjukkan adalah harga yang tersedia pada saat artikel ini, dan tidak termasuk biaya pengiriman, kerana di beberapa laman web mereka bebas, atau ada kaedah pengiriman lain.

Ingin mengetahui lebih banyak berita? Lihat Cadangan kami di bawah

Ingin mengetahui lebih banyak berita? Lihat Cadangan kami di bawah