WhatsApp po raz kolejny zwiększa bezpieczeństwo wiadomości tymczasowych

Istnieje wiele nowości i ulepszeń, które WhatsApp przedstawił użytkownikom. Nie wszystkie z nich są od razu widoczne i dlatego nie wszyscy użytkownicy od razu przyjmują je w swoich codziennych rozmowach.

Tymczasowe wiadomości należą do tej kategorii, jako coś bardzo dedykowanego. Teraz WhatsApp skupił się na tymczasowych wiadomościach i uczynił je bardziej bezpiecznymi. Obrazy i filmy wyświetlane w tym trybie są teraz lepiej chronione dzięki prostej zmianie.

WhatsApp obrazy wideo tymczasowe wiadomości

Jedną z ostatnich nowości WhatsApp są tymczasowe wiadomości i możliwość ich automatycznego i całkowicie niezależnego użycia. Nie jest to nowa koncepcja, ale dotarcie do najczęściej używanej usługi przesyłania wiadomości w Internecie zajęło trochę czasu.

Wszystkie wiadomości wymieniane w rozmowie są automatycznie usuwane po czasie określonym przez użytkownika. W ten sposób wszelka historia po prostu znika i nie może być później kontrolowana przez użytkowników.

Jeden z rozpoznanych problemów w tym trybie był związany z obrazami i filmami. Wszyscy użytkownicy, którzy skonfigurowali pobieranie, otrzymali je w smartphones. W rzeczywistości to zachowanie zmniejszyło aurę prywatności i bezpieczeństwa, ponieważ zdjęcia i filmy nie zostały usunięte.

WhatsApp obrazy wideo tymczasowe wiadomości

zmiana przyjedź teraz do WhatsApp i zmienić to zachowanie. Obrazy i filmy nie są już pobierane automatycznie. Każdy, kto spróbuje pobrać te elementy, otrzyma powiadomienie pokazane powyżej i nie będzie mógł tego zrobić.

Mimo to należy zmienić kilka punktów, aby zapewnić jeszcze większe bezpieczeństwo i prywatność. Obrazy i filmy można nadal oglądać i pobierać na WhatsApp, po prostu otwierając obecne menu i wybierając odpowiednią opcję.

Ta nowość wkrótce będzie dostępna dla wszystkich, zarówno na Androida, jak i iOS, aby zagwarantować oczekiwane bezpieczeństwo i prywatność. Pozostaje użytkownikom wybór wiadomości tymczasowych, aby upewnić się, że nic nie jest zarejestrowane na ich smartfonie lub WhatsApp-