WhatsApp sedang menguji gambar Carian di ciri web

Saya memutuskan untuk memulakan maraton ciri hari ini, mengumumkan beberapa berita yang akan tersedia pada masa akan datang di WhatsApp untuk iOS dan Android. Sedang dikembangkan, banyak ciri ini mungkin mengubah penampilannya sebelum rilis, tetapi kami akan terus memberi tahu anda tentang perubahan kecil.
Mari temui semuanya bersama!

NOTIS PENTING

  • The Cari gambar di web ciri akan tersedia pada masa akan datang.
  • WhatsApp sedang menguji ciri tersebut sebelum rilis: ia sedang dalam pengembangan dan sayangnya tidak ada tarikh rilis yang tersedia.
  • Apabila ciri itu tersedia, kami akan menghantar pengumuman. Tangkapan skrin dalam artikel ini berasal dari WhatsApp untuk iOS, tetapi sebelum ini kami telah mengumumkannya WhatsApp untuk Android juga.

CARI DI WEB

Seperti yang diumumkan pada Twitter, hari ini saya mula mengumumkan ciri-ciri baru yang tersedia dalam versi WhatsApp seterusnya!

Saya hanya memerlukan sedikit rehat sekarang, untuk bersedia membincangkan ciri baru.
Saya merasa terharu, seperti saya mempunyai Naluri Ultra ketika saya akan mengumumkan banyak berita. 🔥

MULAI KEJADIAN.
SINI.
WABETAINFO. 👊🏼 pic.twitter.com/sZe1lb3tHx

– (@) 11 Jun 2020

Berita pertama adalah mengenai pilihan Cari mengikut tarikh, untuk mencari mesej dengan cepat memilih tarikh, yang tersedia di masa depan untuk iOS (dan Android, yang dilihat bahawa WhatsApp akan menambahkan ciri yang sama untuk semua platform mereka). Kami juga telah membincangkan mengenai alat baru untuk Penggunaan Penyimpanan di WhatsApp untuk Android dan integrasi video ShareChat.
Artikel ini dikhaskan untuk WhatsApp untuk pengguna iOS, di mana kami menampilkan satu lagi ciri: gambar carian di pilihan web!
WhatsApp telah mengaktifkan cari mesej di web pilihan di 2Kemas kini beta .20.40.26:

WhatsApp beta untuk iOS 2.20.40.26: Mesej carian di web diaktifkan untuk pesanan teks yang sering dihantar! pic.twitter.com/w9ixuuDNQz

– (@) 26 Mac 2020

Kami telah mengumumkan, untuk kami WhatsApp untuk pengikut Android, gambar carian di pilihan web, yang sedang dikembangkan untuk Android:

WhatsApp sedang menguji gambar Carian di ciri web 1

Hari ini kita akhirnya dapat mengumumkan ciri yang sama di WhatsApp untuk iOS! Apabila gambar adalah kerap dimajukan (jadi diteruskan lebih daripada 4 kali, WhatsApp akan menggantikan butang ke hadapan dengan Cari di web satu:

WhatsApp sedang menguji gambar Carian di ciri web 2

Sekiranya pengguna cuba mencari gambar di web, ia akan dimuat ke Google:

WhatsApp sedang menguji gambar Carian di ciri web 3

Fungsi ini sedang dikembangkan untuk iOS dan Android dan saya akan menghantar pengumuman ketika WhatsApp akan mengeluarkan kemas kini untuknya: nantikan!

Beritahu kami Twitter jika anda menyukai artikel ini dan membaca pengumuman kami seterusnya pada Saluran Telegram kami!
mempunyai Pelayan Discord mengenai WhatsApp, di mana anda boleh berbual, memberi nasihat, meminta pertolongan kepada peserta lain dan membaca pengumuman saya!