Xiaomi Mi Powerbank 3 30000mah dengan pengecasan pantas 18W dilancarkan


Sekiranya anda mahir teknologi dan power bank adalah alat yang menjadikan hari anda, maka inilah berita terbaik untuk anda. Xiaomi telah melancarkan rangkaian power bank terbaiknya, Mi Powerbank 3 di China, dan spesifikasinya adalah apa yang akan membuat anda kagum.

Dilengkapi dengan casis polikarbonat-ABS (PC-ABS), Mi Powerbank 3 mempunyai kemasan yang tahan calar dan tidak licin. Saiznya hampir 160.5× 96.5x44mm dan beratnya kurang daripada 657.9 gram.

Bank Kuasa 30000mAh Mi 3 dilengkapi dengan dua port USB Type-A dan satu port USB Type-C. Ini membolehkan pengguna mengecas tiga peranti pada satu masa. Powerbank dicas melalui port USB Type-C,

Perkara terbaik mengenai Mi Powerbank 3 Quick Charge Edition ialah dapat mengecas telefon pintar sepuluh kali lebih pantas. Beberapa spesifikasi terperinci juga disebut oleh syarikat. Menurut mereka Mi Powerbank 3 boleh mengecas Mi 10 atau Redmi K30 Pro 4.5 kali lebih pantas sedangkan iPhone SE (2020) boleh dicas 10.5 kali. Bukankah itu luar biasa?

Dengan sokongan pengecasan pantas 18W melalui port USB Type-C, anda boleh mengecas iPhone 11 dengan mudah 1.45 jam. Ia tepat 54% lebih cepat daripada yang biasanya disediakan oleh pengecas perjalanan 5W. Mi Powerbank 30000 mAh 3 boleh dicas sepenuhnya dalam 7.5 Jam. Syarikat ini telah menetapkan pengalaman pengecasan pantas USB-C 24W sebagai sokongan input kuasa tinggi Max.

Seiring dengan ini, terdapat ciri khas mod arus rendah di mana peranti yang secara khusus memerlukan kuasa rendah, mis. gelang pintar atau earbud wayarles Bluetooth, boleh dicas. Fungsi ini dapat diaktifkan dengan hanya menekan butang kuasa dua kali. Cip litar proprietari yang terdapat di dalamnya akan memastikan keselamatan peranti yang disambungkan ke power bank.

Bank Kuasa 30000mAh Mi 3 Quick Charge siap untuk pra-tempahan di China melalui JD.com dan Xiaomi’s Mi.com. Menurut Xiaomi, ketersediaannya ditetapkan mulai 18 Jun. Mi Powerbank 3 akan berharga CNY 169 atau kira-kira Rs. 1, 800.

Sementara pesanan dan penjualan Biggie Mi Powerbank 3 belum dimuktamadkan untuk pasaran global, diketahui bahawa peminat tidak dapat bertenang setelah mengetahui berita mengenai pelancaran Mi Power Bank 30000mAh 3 Caj Pantas.